Εκγυμναστική μέθοδος εκπαίδευσης σκύλων

Εκγυμναστική μέθοδος εκπαίδευσης σκύλων

Όταν η ενέργεια του σκύλου διοχετεύεται από ένα αρνητικό κανάλι σε ένα θετικό,  τότε όλα πάνε θαυμάσια.

Αυτή η μέθοδος εκπαίδευσης αντιμετωπίζει τα προβλήματα των σκύλων γρηγορότερα, ευκολότερα και περισσότερο αποτελεσματικά. Επιπλέον αφήνει το σκυλί όχι μόνο χωρίς προβλήματα αλλά ακονίζει το μυαλό του και το κάνει εξυπνότερο και πιο ευχάριστο στη συμβίωση στο σπίτι. Ο σκύλος αντί να περιορίζεται απλώς στο σταμάτημα της ενοχλητικής συμπεριφοράς, προχωράει στο να διοχετεύει αυτήν την ενέργεια σε μία άλλη. «Όχι δεν μπορείς να τραβολογάς τα ρούχα των παιδιών, μπορείς όμως να το κάνεις σε αυτό το το σχοινί με τους κόμπους». Τράβα και δάγκωνε όσο θες, όπως όμως εγώ σου λέω και όπως εγώ θέλω.

Ευεργετική τόσο για τα σκυλιά όσο και για τους ιδιοκτήτες, η εκγυμναστική μέθοδος επιτρέπει στο σκυλί να ικανοποιεί παίζοντας ορισμένες ανάγκες του, χωρίς να γίνεται ενοχλητικό, επικίνδυνο ή καταστροφικό. Ο σκύλος σας νιώθει ευχαριστημένος όταν ξέρει οτι έχει να κάνει μια δουλειά. Οι άνεργοι, άνθρωποι και σκύλοι, πάντα έχουν προβλήματα μιας και δεν μπορούν να διοχετεύσουν δημιουργικά κάπου την ενέργειά τους.

Χρησιμοποιώντας την εκγυμναστική μέθοδο μπορείτε να βοηθήσετε το σκυλί σας να χρησιμοποιήσει την ενέργεια και τα ένστικτά του παραγωγικά και όχι καταστροφικά.Αντί να επιτρέπεται την ροή της ενέργειάς του από το φυσικό της δρόμο, την κατευθύνετε στον σωστό. Όταν η ενέργεια που αρχικά διοχετευόταν σε προβληματική δραστηριότητα καταναλώνεται με άλλο τρόπο, το πρόβλημα όχι μόνο εμποδίζεται να υπάρχει, αλλά έχει επιπλέον διορθωθεί.

Ο στόχος είναι ένας σκύλος ικανοποιημένος, υγιής, ευτυχισμένος, χωρίς προβληματική συμπεριφορά και αντίστοιχα ένας ικανοποιημένος και ευτυχής ιδιοκτήτης.